Uloga naslona za glavu

Glavonaslon je deo stolice koji ima namenu da oslobodi mišiće vrata i podupre glavu. Opcioni nasloni za glavu su uglavnom dizajnirani za stolice sa visokim naslonom. Najčešće korisnici koji sede više od 5h dnevno biraju stolice sa glavonaslonom koja služi i za ublažavanje bolova u delu vratne kičme.

Razlikujemo fiksne i podesive glavonaslone po visini i po nagibu. Suviše duboko fiksirani nasloni za glavu se koriste samo tokom relaksacije. Ovaj deo stolice može biti zaista koristan ukoliko se možete osloniti na njega tokom čitave sesije. Radi prijatnijeg konzumiranja stolica sa glavonaslonom i lakšeg održavanja, glavonasloni treba da budu tapacirani u koži ili u kvalitetnim štof materijalnima.

Značaj glavonaslona

Naslon za glavu smanjuje opterećenje mišića glave čime se izbegava bol i nelagodnost uzrokovana preopterećenjem vratnih mišića. Podrška za glavu smanjuje mogućnost razvoja akutne glavobolje i migrene. Podržavanje glave pomaže pravilnom funkcionisanju krvnih sudova, čime se ujedno povećava i radna sposobnost zaposlenih. Pored toga, koncentracija se povećava, zbog čeg se smanjuje pojava grešaka u radu kod zaposlenih.

Iz naše kolekcije radnih stolica predlažemo modele Omnia, Q3 PDH CLX, Y-10 PDH Line, Eegohuman, Enjoy koje možete da isprobate u našem izložbenom salonu u Antifašističke borbe 23đ na Novom Beogradu.