Obratite pažnju na ono što Vam telo poručuje! Ovih 5 simptoma ne smete da ignorišete…

Kada birate stolicu, preporučljivo je da je isprobate tako što ćete sedeti na njoj nekoliko minuta. Radna stolica treba da bude sa podešavanjima koja će pomoći da se stolica što više prilagodi Vašem telu i održi ga u zdravom položaju.  Birajte stolicu shodno  Vašoj visini, građi i težini, jer ukoliko Vi počnete da se prilagođavate stolici, nastaju sledeći problemi:

1.Bolovi u leđima

Leđa svakog čoveka su dizajnirana tako da se savijaju prema kičmenom stubu. Ukoliko osećate bol u leđima posle višečasovnog sedenja na stolici čiji naslon ne može da se prilagođava vašim leđima-dovoljan je znak da Vaša stolica nije adekvatna, jer vremenom ovakav nepravilan položaj tela dovodi do krivljenja kičmenog stuba. Naš je savet da birate stolicu koja podržava Vašu kičmu.

2.Imate smanjenu produktivnost

Možda bi trebalo da obratite pažnju na sedalni deo i na materijale od kojih je izrađen. Uvek kvalitetno punjenje će učiniti Vašu stolicu udobnijom i učiniti da Vam produktivnost na poslu bude povećana.

3.Bolovi u ramenima

Da li Vaša radna stolica ima podešavanje visine rukonaslona? Podesivi rukonasloni ukoliko ih fiksirate u onoj visini i položaju koji Vam odgovaraju, opustiće Vaša ramena i ruke.

4.Bolovi u donjem delu leđa

Ergonomska stolica poseduje i lumbalnu potporu koja može da se podešava po visini i po intenzitetu. Ako imate probleme sa lumbagom, obratite pažnju na kupovinu stolice koja ima ovakav dodatak.

5.Problem sa cirkulacijom 

Sigurno ste nekad doživeli da vam utrne ruka ili noga – kao da je taj deo tela „zaspao“, a to se dešava kad dođe do prekida protoka krvi usled neuobičajenog položaja u kom sedimo ili ležimo. Međutim, ako Vam se ove epizode ukočenosti dešavaju relativno često, čak i kada niste predugo sedeli u istom položaju, to može biti pokazatelj ozbiljnijeg problema sa cirkulacijom.  Svaka radna stolica treba da ima podešavanje visine što je veoma značajno jer dok sedite, stopala treba da dodiruju pod.

 

Neke od radnih ergonomskih stolica možete pogledati u Antares izložbenom salonu na Novom Beogradu, u ulici Antifašističke borbe 23đ.

Kontakt za sve informacije :

tel. 011 63 03 962

062 66 90 68

063 66 07 46

officebeograd@antares-stolice.com

komercijala-beograd@antares-stolice.com

 

 

 

Kada već birate – birajte najbolje!

http://www.antares-stolice.com