Inspiraciju nalazimo u prirodi-saveti i trikovi za uređenje enterijera

Cela filozofija uređenja prostora sastoji se u skladom i harmoničnom odnosu glavnih elemenata kao što su zidovi, podovi, plafoni i nameštaj.

Prostor koji uređujemo treba da bude praktičan, funkcionalan, svakako prijatan i da kao takav bude inspirativan. U nekim širim okvirima, enterijer se može shvatati kao vrsta životnog stila, koji odaje intimnost i ukus osobe za koju je namenjen i koja ga koristi.

Dobra kompozicija boja i oblika učiniće vaš enterijer skladnim i prijatnim za provođenje vremena.

Mnogi dizajneri enterijera na početku oblikovanja prostora počinju sa odabirom boja za celu kuću ili prostor. Po mišljenju stručnjaka iz ove oblasti, različite  kombinacije tonova daju na kreativnosti i razigranosti. Boje koje birate treba da budu skladne i da čine jednu celinu-pri odabiru budite kreativni, ali ne preterujte u raznolikosti.

Manje je uvek više

Trudite se da ne ubacujete mnogo sitnica u vidu porcelanskih figurica, sitnih suvenira sa putovanja i sličnog. Osim što takva slika može da povuče na neukus i kič što nikako ne želimo, mnogo će estetski prihvatljivije izgledati prostor koji podseća na minimalistički stil-biće lakši za održavanje, a uz to će i vizuelno izgledati čistije. U slučaju da zaista obožavate detalje-police sa knjigama su uvek dobrodošle.

Tekstil u enterijeru 

Draperije i ornamentika su sasvim OK, ali ne previše.

Sećate se sigurno poznatih ruskih enterijera koji kruže internetom-jasno je da ne želite da vaš dom podseća na tako nešto. Stari, šareni tepih sa ornamentima zamenite malim tepihom u jarkoj boji. Takav može da bude sjajan detalj ako vam se čini da je vaša soba previše jednolična, ali trudite se da ga uskladite sa drugim detaljima koje imate.  Održavanje kuće sa takvim tepihom biće nikad lakše.

Ništa što je fejk 

Odavno smo se složili da je jedan od većih neukusa veštačko cveće koje osim što sakuplja prašinu, ne izgleda estetski privlačno. Umesto veštačkog, birajte pravo saksijsko.

Staro za novo 

Nekada je redizajn starog nameštaja rešenje za osvežavanje prostora. Uvek će vam biti draža stara komoda vaše mame ili bake koju ćete prefarbati u drugu boju i dati joj lični pečat, a uz to smo uvereni da ćete se još i zabaviti. Postoji li išta vrednije od unikatnih, neponovljivih stvari? Potrebno je samo malo umeća, mašte i vremena da od starog napravite novo.

 

Inspiraciju nalazimo u prirodi

Za kraj delimo sa vama jednu interesantnu ideju koju lako možete da realizujete bez obzira na to da li spadate u više ili manje kreativne tipove ljudi.

Iskoristite šetnju prirodom i prikupite biljke koje ćete ispresovati i zatim ih uramiti. Kompozicija ramova na zidu sa ovakvom temom podseća na povratak prirodi, pa u skladu sa tim Antares vam uvek predlaže da upotpunite životni ili radni prostor sa novim modelom stolice -Lotus Wood  napravljenim od drveta, eko kože i plastike.